Costumer Review



20 April 2011

perlu ke... nak 'FUCK KAN SABAH?'



satu cara yg membuatkan kita down respect kat orang ialah apabila kelakuan mereka sama dengan tanggapan pertama kita terhadap mereka.
         
  " ko tahu  dia tu kuat mengumpat, pastu siap kutuk2 orang lagi.. kadang2 dia carut macam2 "

Dan secara kebetulan ko terdengar la pulak apa yang dia cakap pasal kau n kau marah gila pig kat dia sampai kau kutuk dia depan2 plus kau mencarut macam kena sawan. SAH. dia anggap betul apa yang dia dengar.
Macam apa yg aku jumpa masa blogshopping tadi[betulla,aku blogging sambil shopping ngn idea blogger lain n jual semula kat korang mcm sekarang.] aku sedar ada kehadiran group kat FACEBOOK yg diberikan nama 'FUCK SABAH'  [aku log in guna akaun bapa aku coz aku tiada fcbook dah :)] oh shit, aura assabiyah aku keluar sebentar tadi. 

tapi kejap ja, pastu aku cool semula, baca2 komen budak2 sabah macam aku yang 'mempertahankan' sabah terchentaku dengan gahnya. tapi kau silap bro, cara kau buat orang lain terfikir yang sabah tu benar2 wajar di FUCKkan. y aku cakap cenggitu?? kamon men, aku bukan murtad sabahan or lupa lautan juz because aq duduk semenanjung sekarang, but kena ada caranya geng. n u should buy it. kita kena cool. jangan balas balik. kau nak tau y aku kata jangan balas balik?

          "BECAUSE HANYA ORANG BODOH YANG MENGATA ORANG LAIN BODOH"
                                      note:ayat aku pinjam kazen aku. peace.
                                                        
So? yang kau buat lagi panas kenapa bro?? "ORANG GILA TAK MENGAKU DIA GILA" maka jangan biar orang anggap kau gila. kita nak pertahankan negeri kita kena cool.
 contohnya kalau dia kata:
             "orang sabah kurang ajar" vs "oh? ala minta maaf banyak2, tidak sedar pula, boleh kau tolong ajar macamana mau tambah ajar? terima kasih tau".

"orang sabah bodoh, tiada ilmu! tinggal atas pokok, atas air!" vs "tu la bah.. balik2 sudah kami mohon peruntukkan n pembangunan daripada pemimpin di seberang sana, tapi tidak sampai2. Mau minta sambung biasiswa belajar jauh2 pun kuota terhad. pelik. paling rare, kami kena cakap macam2 kalau bercakap dengan dorang sebab tidak paham apa yang kami cakap, padahal kami cakap bahasa baku, tanpa ada 'eee.. dak adik... rilek dowh... hewww' yang nyatanya tiada dalam kamus dewan bahasa.. macamana tu aaa?"


oh boy. belagak cool babe walaupun ayat dorang tu tahap orang2 gila meroyan, k? sebab bila kita jadi air.. n diorang api..lama2 sejuk juga.. n akhirnya terpadam terus. kan?? kalau kita lagi kutuk n mencarut segala bagai. lagi dorang suka SEBAB APA??
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
SEBAB SEBENARNYA DORANG HANYALAH SAJA2 NAK XPOSE KAN KITA. DORANG NAK TUNJUKKAN PADA PUBLIC YANG KITA NI BETUL MACAM YANG DORANG CAKAP.

So? moral value? dorang berkasar kita berlembut. kita tunjukkan profesional kita macamana. kalau dorang xnak sambut gagasan 1 malaysia yang korang debat2kan di page tu..fine..biar kita yang di ulu2 ni yang bergerak dulu. 1 kata kunci. 'cool' ok?

note: SABAHAN BLOGGER YG AGK2 ADA JOIN THAT GROUP. LEAVE IT NOW, tinggalkan kosong tanpa apa2 post. that means kalau kosong maka tiadalah kata2 makian lagikan? kan? kan? betoi3x! [kata upin ipin]

17 comments:

Liling said...

bahahaha.biarkan~

::FAIZ FARISH:: said...

ntahla, susah cakap... Dunia semakin Gila

azzey said...

klu ye pon jg le gunabahasa yg x elok cam tu kan..

gedek! said...

Pada uncle awek Sabah sangat HOT!

Suka bab 'bahasa baku' tu.... (setuju)

I love Sabah... (walaupon belom sampai)

Hehehe

thebeybeh said...

mendidih darah eh.

M.I.K.A gEnErATe said...

sabar je,,,

Sogeking Kun said...

aku yang kelantan ni lagi la. semua orang tahu kot macam mana tanggapan orang luar pasal orang kelantan. tapi macam ko cakap tu la. aku cool je, tak suka layan orang-orang macam tu. yang baik aku terima, yang tak baik pun aku terima dengan niat nak try baiki diri.

peGuaM_BiSaYa said...

liling: biarkan dia dgn labu2 nya. terjun dgn ego.

peGuaM_BiSaYa said...

pais: dunia x gila, org dlm dunia yg gila..huuuuu

peGuaM_BiSaYa said...

azzey. u're rite. lagi kita kasar lagi kita dbenci.thnx.

peGuaM_BiSaYa said...

u.gedek. aaah uncle.. hot hot hot... hahahaha...

yup bahasa baku yg pelik orang lain tak paham.huh.

sabah love uncle too

org da smpai smnnjung, uncle x smpi sabah g?? x aci.

peGuaM_BiSaYa said...

beybeh. ya.. tahap bole masak megi suda ni. :)

peGuaM_BiSaYa said...

tenuk: out of boundary.

peGuaM_BiSaYa said...

bro kun: paham bro, ada juga dgr cerita tu..sabar2. tapi ntah dorg2 ni x paham kot kutuk mgutuk lg menyulitkan keadaan. btw sentimen kenegerian sungguh kuat.huh.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pun tak sampai lagi sabah , sarawak dan persekitaran yang lain.uncle gedek sampai ke blog ni. jauh gak dia jelajah ye.

Anonymous said...

The foolish and the dead alone never change their opinions.

A retarded kitty said...

buat dono je

Related Posts with Thumbnails