Costumer Review



27 October 2010

MY POPPA vs HANDSET BARU



Xam…….. cbuknya….. x masa utk facebook, blog n others.. stop masa utk bersosial..kerana dah tiba masa utk berchenta dgn buku… buka mata hadap buku…tutup mata stelah mnghadap buku…sampai buku dah dah nak kua muntah hijau mnghadap muka yg sama.otak tepu..tp slagi boleh himpit…kasi himpit sama dia!!!!
Tapi dalam ngadap2 buku 2 …sempat jga tgok2 nset…oh ya!! N5200 telah kmbali kpd asal ! dah sihat dia…hewww!!!!
Td buka2 nset tu…yang sekarang dalam posesi bapa. Dah wariskan pada dia…wahhh!!! Suka benar dia dapat npon ada kamera>>> senyum2 ja dia tengok2 nset baru…kepunyaan nya..huhu…. sepanjang kat opis dia asyik amik gmbar opismate dia….sampai kadang2 balik umah ja mesti lobet.hehehe…lagi kalau tngok memori dia…aduiihhh!!! Tolak muka pengetua ja….semua muka2 kawan2 dia ada…hahaha….
Suka benar dia….
Tyme dah balik melaka..my sis msej…
‘***, suka tul bapa gan nset kau…asyik amik gmbar ja kejanya…hihi…gembira ni dia…’
Waaaah!!!! Hati I dah berbunga2.. then balik kmpung tyme raya 2 buka la nset dia tgok pa2 yg dah dia kumpul…hulla wehhhh!!! Selamat memori x penuh…gmbar my kazen kwen…gmbar dia n my momma jalan2…gmbar2 my sises…hahahahaha…awesome!!!
Gembira tul dia cita itu ini kat aku…ada ala2 pmbentangan la…
Then 1 hari 2 tyme kt umah….aq kena sinus…adeh gatalllll nya muka…bapa balik dari keja…muka kuyu semacam….pelik…tiba2 dia duduk depan aq…
Aiikk?? Kenapakah ayahanda ku ini?
‘na…nset rusak…masuk tandas…masuk air…..’
Yooo…… mata I dah buntang…kua mata naga…bukan pa….mata gatal…huhu
Ambl nset n buka2 housing…hi-yo… x pat on…try2 g…xpat juga…
‘oo..nda pa lah pa,bapa guna npon lama dulu…aq bawa balik Melaka beki kat sana…murah ciket’
Tp a little MISunderstanding…my pop assume aq nangis…marah bup mata da kua2 ae mata..laju la plak..padahal my mata is going hell ngan sinus y semakin mnggoda…
Pop…nvm.. I can fix it
Hahahaha..itulah bapaku… jarang dia rasa bersalah ngan anak2 dia…u know la kan…our dad is a head of our family…so ought 2 show his ego…right…tp my pop hari 2 betul2 let his guard down.. like de prob is truly horror.huhu
Dah kol momma..gtaw nfon da c ap…mom kata bapa dah tak nak pakai npon 2…takut rosak g..aiyaaahh!!! agak bengang ya d c2…kalau g2 bek xyah beki…aq da mncarut2…
Mom kata bapa akan ganti balik my duit.tp dia suh aq yg guna…what… my poppa tul2 da upset..takut?might be not..ntah laa….
Tp I insist 2 cakap wif my momma. Kamu datang KL aq bagi bapa juga.
CLPUNSORY.

23 October 2010

maafkan sy en rush D n cik Shiqa!

  telah banyak award n tag di berikan oleh bloggers ini..wawa..tp semua tidak terbalas!!
bukan ignore atau pemalas!!
tp x masa nk update blog..
bergelut ngan program n x-am yang memanjang!!
ada masa saya akan bayar hutang okeyh!!!
jangan merajuk n sila teruskan men tag saya..
nnt saya akan tag anda semula untuk sesuatu yang menggempaqkan!! ok?
MAAFKAN SAYA CIKGU.
:(



Blogger Templates

10 October 2010

Lawyer kecik vs Lawyer besar = cukup berchenta!!!

Hooh…lagi pasal law…law n law… saimen law yang yang semakin membukit ditarah tak tumpul2…memang semester ni saimen law of land agak tough daripada saimen subjek major yang lain..kuiz tiada..memang seronok.but replace with outdoor task yang agak..perghh!!! mood da awal2 naik ke bulan billa terpaksa menghadap senior lawyer yg agak ‘bitchy’.Damn.
My group dapat task pergi ke pejabat peguam. Adillla A.Nordin.huhuh..anak tan sri kot..This is a group who tendered cleaner kat campus..adik pn Adilla ni pula arkitek. Then hari isnin tu = 5/10/2010kitorang pergilah dengan muka ala2 kulit buaya.malu.segan.takut.canalah agaknya rupa lawyer yang sorang ni ya? Kalau dapat lawyer macam en.fabli fuuh!! Memang berhayun la kitorang.syok. but pn marina??owwwhh..agak strict ya d situ. Then? Macam2 figura tergambar di ruang kepala hotak kitorang.
Btw bila da sampai sana..ternyata mix kepada jenis2 lawyer yg di sebutkan tadi. Huhu..xlarat nak cita banyak ni..pening kepala. Selepas setel keja kitorang pun blah.. b4 2 singgah kedai makan kak lili kat cheng..nyuuummm….






08 October 2010

Lawyer in-making is de gang of breaking de rules!!!!

Wowowow!!!
Kaki kencing…minah kantoi..mamat pelakon…burrrr!!!! Semua dah berbaur menjadi segeng!!! Masing2 bukak hikayat merapu tahap degree.. yang malu2 kucing nak mengantoi kitorang cop budak diploma. Still in praktikal.
Cerita pasal projek ustaz r n r yang terbengkalai..yang tak tentu lokasi dan cerita bla3x~~~ yang takkan pernah habis.. minggu lepas kena push ngan tuan empunya projek barulah bukak langkah mencari tapak projek.thats mean kena mencari tapak wakaf. Boleh jadi masjid? Surau? madrasah? klinik? hospital? Damn!!...bagaimanakah nak mencarinya? hohohoho…. kena dapat ketua otak tahap mangkuk hayun ph.D punya..memang kerja sebulan boleh convert jadi sejam!! Mabeles!!
Kitorang amek gambar klas. Mostly untuk mengaburi mata yang berhormat ustaz r n r.. dimanakah lokasinya?? Naaaa…..
Masjid campus geng!! Naaa..amek ko!!! Huahuahua…memang a little crap..But I’m so impress!! My buddies are so sporting n gila2 mow mampos!!!! I’m happy.. They’re too..mm aren’t they?






06 October 2010

Im blushing


Minggu lepas adalah minggu paling mencabar jasad dan minda. Ada 2 midterm + program carnival amal islami += tired like hell!!
Mula2 jumaat kena hadiri jemputan mempengerusika malis untuk slot ceramah. Kemudian petang bergegas ke dewan xam untuk midterm undang2 keterangan.selepas tu rushing again ke venue puisi..kenapa?? peguambisaya jadi peserta puisi : sajak!! aLahai..skrip pun tiada sebab cbuk menghadap buku akta.jadi apakah yang harus di lakukan? Peguambisaya buat misi mengarang cerita + merapu + mencarut = tempat kedua!!!!
Sajak yang penuh dengan kespontanan yang persis bedtime story di zaman bunian. Sajak tersebut bertajuk versus..nukilan peguambisaya.memang compete gila2 babeng sebab candidate banyak dari KDIAM. Stand for? Kuliyyah Dirrasat Islamiah wal arabiah.bla3x sumting like dat la..heww..dorang ni para ustazah yang memang intonasi syok gila ala2 ustazah norba’yah.sayang tiada gambar pula sebagai bukti pembelian.hehehehe



Tour raya bersama kanak2 ribena.



Wahhh..amat rindu pada wajah2 mencapap ini!!hahaha…raya ke 3 hari 2 kitorang da dicide nak beraya ke rumah kawan2..hehew!!! bawak kereta sendiri!! E2 yg lebih mencabar minda!! Y?? coz selama ini my passengger juz my mom n my siblings okay!! Then lagi nak bawak anak dara orang yg berilmu tinggi ni..ada bakal che’gu..orang kesihatan.. n me?? Lawyer in-making??
Damn. Banyak benda yg di hide daripada pengetahuan pop besar!! Kejadian ciket accident sebab kereta depan x pasang signal belok…kereta ciket wat farewell kissing coz buat ala2 brek matI alahai… saya merayu!!saya belum bersedia untuk itu!!
Memang seronok tahap gaban. Mood kapal karam dah bertukar mood kapal layar. Misi pencairan hati Berjaya bila sang driver bertemu kekasih hati….alahai pujaan hatiku.ampunkan dinda kanda rumah paling last di jejaki..kikikik!!!





tRaveL to SaBaH


Wah!!! Telah lama tidak mnjenguk dinding maya ini..telah berusang namun takkan tumpul asahannya. iMajinasi sosiologi dan kreatif merentasi batas waktu, apabila terhenti sesuatu bingkisan tidak bemakna simpulan minda ini kehilangan ketuntasan idea.cuma berehat sebntar mencari ruang yang semkin sempit.
Bermula dengan cerita si labu terbang dengan labunya..~~lalalala
Heaven.
Balik sabah before raya hari tu peguam bisaya bersama 2 kazens membuat journey to the center of earth.ceh…
Hahaha…raya 10hb, 9hb peguambisaya dah bertolak ke airpot, maklumlah tiada kenderaan sendiri, di tambah pula dengan flight pagi2 buta,..
Jadi memng travel mavel l punya perjalanan..kami menaiki 3 kenderan ;
Di darat : bas
Di langit : kapal terbang
Di air : feri
Yahhh!!! Ilike!! Penat tapi seronk.malam 2 malam takbir kami di genangi ae mata..al maklumlah..epot. then???
Jom layan gambar


 kat stesen bas melaka
 epot LCCT
 on de baaaad tyme


buka puasa!!


Related Posts with Thumbnails