Costumer Review



26 February 2010

mY tRuE hObBy




..eDiT gAmba.. by sumer software yang ader aq akan try mengedit gamba agar jadik pelik n bervolue... ala2 budak multimedia kunun.. by de way i love computer n discovered everything as i can.. ni lerr hasil nya...

..MaAfKaN sAyA uStAz..

Lately aq rasa aq slalu postkan new entry.. har2x…banyak idea bab banyak cerr yang berlaku ngan hidup hamba.. recently event aq nih agak complicated cket.. ngat tak de latest entry aq –excon kena bambu? Related from entry tu r aq wat kesinambungannya kali ini. Ehm.. macamana nak mula ya.. Pas kena bamboo ari uh…aq wat de’ jerr ngan insan2 sekeliling aq..xspcially ngan lec tu.. then satu hari tu.. aq nak bentang saimen dia.. n kena la minta no. pekerja dia tuk tempah LCD.. Time tu kawan aq Peanut yang teman aq g ofis dia.. abax2 r jugak rase ati.. uuuhhh…btw aq kuatkan hati n cekalkan minda.. melangkah masuk bilik dia dengan zikir yang tak putus2..kowt2 kena bambu g ada r defense aq.. hihihi..
……*******…….
Conversation yang berlaku agak hambar n aq ngan sedaya upaya mengontrol segala apa yang begegar.. aq tengok lec tu stedy ja macam tiada benda yang berlaku..agak malu gax aq bup over2 nebes.. n semuanya berlaku dengan pantas di mana aq tiba-tiba jadi speechless sampai tak tekeluar suara nak sampaikan hajat hati…Lepas dia tandatangan borang2 sumer boleh2 aq menonong kuar g tu ja!! Without apologize!! Okeyh??!!! Kuar2 dari bilik tu aq terus tampar pipi aq..aiyoh!!!!!
HARI YANG LAIN
Dalam hati aq rasa tak puas hati.. nak lagi jumpa dia tuk sampaikan hajat hati ini.. wuwuwu…. N pagi tu aq da kelas Aqidah… pas habis kelas tiba2 aq Nampak lec tu masuk kelas yang aq nak kua ni.. then ngan muka menempek aq ngan Peanut pon pegila kat dia.. peanut kata nak bincang sal saimen.. aq pon go on gax r.. tapi dalam hati!!!! peluh mula pasang mesinnya..ciss!! dalam dia bla2 terang itu ini.. aq bawa minda belayar ke awan..tiba2…
“Shaminah, fasal hari tu saya minta maaf”
Blekout. Nafas aq tak nak berhembus sampai aq rasa muka aq nak biru jadik lebam..
Kenapa seorang pensyarah pula yang sanggup menjatuhkan egonya meminta maaf kat studentnya?? Uarrrghhh!!! Aq terkesima!!!
“Maafkan saya ustaz”
Kenapa ayat tu tak terluah?? Shaminah!! u’re foolish!!! Aq tunduk..air mata dah bergenang kat tubir mata.. tapi aq tetap cas ayu(‘-_-)

“Takde ape2 la ustaz”
Tu pulak yang terkeluoq.. aiyeee… aq tak berani tenung mata dia.. bab aq taw mesti aq tangkap leleh punya.. aq tahan2 feeling yang memberontak.. sampailah habis discussion tu. Kitorang pon kua dari kelas.. B4 kitorang melangkah keluar dari kelas tu..aq sempat pandang sekilas wajah tu.. kosong.. aq tunduk lagi..
“Maafkan saya ustaz”
Patutnya aq yang ungkapkan kata-kata tu… bukan dia..



myspace comments
myspace comments & myspace layouts

23 February 2010

oLiday GiLa SeYh!!!!


di mulakan cerr masa cuti raya cina uh aq n my kajens stay kt uma kajenku kat tnjong kLing.. MEMANG MCM ORANG NGANTOKZ D SORONGKAN BANTAL...kitorang pon kuar r g ane2 yang tercapai dek kaki..har2x...ni r sekitar gambar2 yg sempat kitorang snap ngan segala kekretifan yang ada.. see ya???

..seCrEt rECiPe.. hahaha!!!




Based from my cayang dairy life.. aq pon terasa nak share my own dairy buat seantero donia.. hik2x..
Okay..nak mula dari mana eaa??.. pagi la kowt.. ikuti kronologi nyerrr….
..pagi2 pas menghadap DIA.. aq pon g berebut bilik mandi ngan roommate aq..sekitar jam 7 pagi.. agak haru kalau time hari khamis bab time tu most of us punyer kelas masing2 start kol 8.. peerggh ni yang rasa macam mo becebur nak mandi pantai PD.. then pas mandi aq pon iron baju… agak2 aq rajin aq iron la tengah malam.. tapi kalau dah tahap pemalas macam nak MAMP** tu, jangan harap la aq sanggup stay up tengah-tengah malam semata-mata nak gosok baju??!! Kirim salam kat yuuu la yuuu….
… Then pastu aq pon pakailah segala-gala keriasan untuk touch up muka aq ni.. but x men la mekap2 bro.. natural g2 ewaaah!!! Pastu belek2 buku yang nak di bawa ke kelas…nota2 suma.. n sumbat dalam beg aq yang ciket punya macam rantai besi punya tali… pas2 wish mesej kat orang yang jaauuuhh dekat Sarawak..ngeee(-_-‘) then pas2 baru aq dengan komfidennnya menapak keluar dari uma terchenta aq Saidina Usman 23-02..
Pastu on de way g kelas aq terpaksa lalu café… fuuhh… memang betul menguji keimanan laaa… kalau la time tu time2 laki tak bagi nafkah.. memang telan liuq je laaa naaa…. Tapi kalau time kerajaan Malaysia dah bagi loan… huh!! Memang aq la yang dok menapak kemen lama kat café uh..(sampai naik boring makcik café melayan aq)…
Pastu masuk kelas… agak2 kelas 2 kelas febret macam bsness Law n Undang2 Keluarga.. aq tak tangkap leleh la.. tapi kalau kelas **tututtt…. Aq yang duduk depan ni haa boleh c ap baring mcm kat pantai rasenyer…(-_-)
Pastu c ap kelas aq balik r… kadang-kadang aq singgah library jap wat entry baru…cisss… member2 selalu bengang aq asyik ngadap pc.. btw I dun care bup pc 2 jer la yang paham isi hati aq..n paling penting lepak aq pointer maintan.. huh!! Riak pula..ngeee…. kalau da balik uma 2 selalu aq stay2 kat meja study aq… baca2 novel inggeris aq…’Twilight’ n ‘ New MoOn’… kowt dah rasa2 nak kua muntah hijau 2 aq stop r.. then aq wat Nescafe n buka laci keramat aq yang menempatkan pelbagai khazanah makanan yang miscellaneous warna n rasa.. hihi..
Then of kos aq buka my acer.. ’asphire4730z’ yang aq import dari PC WORLD masjid tanah.. hahaha… tengok2 gmbar… dengar2 lagu… n rasa2 buring 2 aq tengok r muvee yang da beratus kali aq ngadap 2.. Pas2 masuk waktu… aq pon kembali menghadap DIA.. n then… when the time for siesta selalunya aq de kelas… then bersiap2 la g kelas…. G kelas macam pagi tadi.. n balik selalunya terus ngadap DIA utk Asar sekitar kol 5.. Then seterusnya aq pon mandi n cuci baju…(kalau da mud but often aq dok biar ja sampai agak2 mata aq da sakit n overloaded da xle sumbat da kat baldi subsidi uuh) tapi u knowla kan hidup membujang.. mesin basuh pon unavailable…hihi…
Pas2 belah malam selalunya aq mesti ngadap my acer bab saimen menimbun macam menara TM..Buat pengetahuan umum aq jenis yang tak suka lepak g uma malaun2 peliharaan aq… coz y mesti tak lari dari ngumpat segala… 2 yang agak malas 2.. bukan nak tunjuk baik tapi ada benda lagi penting daripada tu aq nak pikir.. ngih2x…
Aq lepak jer kat uma ngan hal aq sendiri.. selalu aq memang hanyut sensorang ngan hobi aq m’edit gambar by sumer software yg aq ader…member2 lalu memang aq x angkat muka r…focus ngan keja yg tak berpekdah tuh…hihi..pas2 agak2 nak tido sekitar kol 11 aq masuk r bilik aq… nek atas katil dabel deker aq then tarik blanket n peluk ‘hem02’ aq letak kat muka..tanpa hemo2 hidupku x bermakna.. har2x.. Pas2… my bedtime story pon bermula…with my Spanish Lullaby… daaaaaaaa…. See ya soon!!!
~>aq x story waktu makan bup hidup kat ipt ni makan tak tentu.. kais pagi makan pagi… kais petang makan KFC.. ngih3x (-_-‘)danisha Yzan<~

eX-cOn KeNa bAmBu

Hai… aye datang agy… haha.. kali ini dengan cerr yang paling n amat gmpaq sekali..ngee… sape asenyer pernah kena denda kat kelas??? Cepat2 angkat tangan!!! Ha!!! Tiada yang maw angkat tangan aaa….hipokrit!!! Ni haa…. Anak paci nawar ni haa… penjenayah antarabangsa pemusnah alam kg Bangkalalak ni pun inda pernah kena denda… o0k… sekali pijak bumi Melaka tekana pula…..tekana pula…. Tebingung tahap tapir tebranak!!!
U know babe??!!! Aq kena halau kelas seyh!!! Agak lahanat perasaan aq tyme uuhh…fine!!! Paling sandi bila tyme 2 sbjek Administration of Islamic law… ookk!!!!sbjek major dowh!! Yihiiii…. With my kajen bhaa…. E tum.. okk.. karau2 kami time e2…
a^2+b^2=c^2???
Memang pecah rekod seyh.. f1 students yang kena halau, ‘keluar’ dari kelas uuh… im proud with my self!!! Hahaha!!!! Putus fius chamynn!!! N kitowang pon dengan langkah songsang melangkah longlai kuar dari kelas… agak syia’L bila kami amat berbangga lalu pintu depan…okyeh!!!! What de HELL’o.. agak syahdu menahan airmata yang menari-nari di kelopak mata..macam chit I ase taw….huh!!
Then kitowang pon menapak kuar stay kat library.. peghasan jadik budak baik kunun.. n mitutak benda lain.. x sentoh pon sal kena halau dari umah laki tadi.. ngih2x… memang haru biru perasaan I yuuu….. ketaq lutot tekluoq anak perot… rasa darah tak pegi jantong rasa oksigen stuck kat idong…perghh.. sejarah tamadun donia betoi…nak kata serik..kowt... btw, pahit telan jela.. adat ngaji naa…
Time tu memang hari yang amat ‘heavy’ r aq ase… I prayed that the days would last…
tapi mamy aq kata hadapi dengan senyuman…yihi..!! rasa macam mo belah donia jadik dua..aq n duniaku.. kamu hgan duniamoo… muka tebal kalah empangan misippi.. rasa nak terbang ke Holland.. fly ke Leiden… tingu bunga tulip kembang semangkuk… balik-balik rumsis aq terus membebel macam kena sawan..ngee…terlanggar tulah kali haaa…naa… telebih sudah..
Selamat hari tuh start cuti sem n kitowang fly g uma kazen I kat tanjong kling.. kalo tak bolih tesembur cecair adrenalin!!!!chawww!!!!



myspace comments
myspace comments & myspace layouts

22 February 2010

aLamaaaakk!!! lupa bawak entry baru (-_-')

.. adui... nak di jadika cerita.. dah 2x aq g library.. tapi asyik terlupa bawak entry yang aq da buat c ap2 kat word aq.. aduih agak sedih danm kesal... sebab aku da banyak buat cerr baru yang aq nak kongsi bersama sekalian alam. Har2x.. btw aq baru abis tutorial undang2 perniagaan.. n hampa n kecewa bila tahu plan kitorang nak g Les CoupaQue tak jadi... hampeh betoi... kira nak menyempat lerr ambik gambar ngan 2 menatang tuh.. but... uhhhh... rasa sakit jiwa plak bila fikir kehampaan aq tuh.. ngeeeee...aQ lepak kat library nih pun coz undang Keluarga Islam aq batal... aiyoh... dah laa klas febret.. mmm... k la guys.. actually aq nak wat kes fasal Kartika nih.. menyempat pulak nak b'post2.. har2x.. then sape2 yang ase nak sumbangkan in4mation sal kes nih.. do me a favour ok?.. ni emel aq.. along_shamyn@yahoo.com.my.. chaaawwww!!!!!!

06 February 2010

SekITar DeRMa DaRaH kAt FaCULty oF nUrSiNg




Ragam budak-bUdAk LaW



surat dari kawan ika yang dah tak nakal dah...



(SEM 1)…ika, mula2 kite sampai sini.. orang selalu berlapar.. duit tak cukup… makan pun payah-payah.. time tu kite tak de sape-sape nak mintak tolong.. kite tak kenal sape-sape… kat kelas kite macam kera sumbang.. kite pendiam sangat… sampai satu hari tu… tibe-tibe kite kene wat saimen ngan awak.. kite neves sangat.. kite tak biase ngan awak.. kite ingat agy saimen tu saimen arab.. kite wat group ngan peanut.. seronok sangat sebab awak boleh time kite jadi partner awak berdua.. kite selalu datang umah awak.. wat saimen same-same…. Borak ngan kak wan.. kak wawa… time uh kite ngaku.. selalu turun umah awak sebab nak makan…kite kat atas selalu tahan lapar... Awak selalu belanje kite makan…minum cereal..makan biskut..awak tak marah pun..awak tak pernah berkasar ngan kite..kite rinduuuu……
SEM2……Kite ingat lagi mase kite partner wat saimen undang-undang jenayah… “homoseksual”… kite berdua bengang sangat time uh… hahahaha… asyik fikir cane nak face budak-budak lelaki kat kelas…ngih2…
Paling kite ingat mase awak tak join kite g panjat gunung ledang.. actually kite tak taw pon awak jalan, tibe-tibe balik uh awak wat muke guilty ngan kite… kite blur snanye.. tapi bila awak jumpa kite n kata sory sebab tak ajak kite sengaje wat muke merajuk…pastu yang seronoknye awak bawak kite pegi serben n blanje kite makan sneakers!!!!!! Nyuuumyyyy…. Seronok sangat time uh…awak terlalu manjekan kite…hihihi….kite rindu……
Awak ingat tak mase kite pegi UITM ngan mydD?… time uh kite bertiga je… seronok sangat… kite wat macam-mcam bende bodoh… kite masih simpan gamba-gamba kite… bukan kat laptop je..tapi kat hati kite yang kecik nih… kite rinduu….
SEM3…. Time nih kite da mula rase kehilangan awak… tak tahu kenapa… masa nih awak rapat ngan myDd n cT. tapi kite tak kisah sebab MyDd N Ct pun kawan kite.. tapi kite tak taw apa benda yang da watkan kite jauh… awak da jarang senyum ngan kite…
Paling sedih masa kite outing sama-sama ari tu… kite ingat agy time uh hujan.. awak kua ngan ct, kite kua ngan mYdD, hujan lebat susah nak tunggu bas. Awak Kata tunggu kat pak guard je, tapi kite nak cepat time uh.. jadi kite kua la g jalan.. tak sangka awak pun follow kat belakang.. iShNkX..rasa tak sanggup nak cite, nak ingat balik sebab time uh air mata kite mengalir selebat hujan yang turun… kite tak tawla awak terlajak kata ke time tu… tapi awak dah berkasar ngan kite.. kite terkejut sangat… kite cuba tak percaya, tapi ia tetap kua dari mulut awak… kite sedih.. napa awak layan kite gini, kalau kite ada salah… gtawla… kite boleh minta maaf..kite bukan keras kepala…
…Tapi semua tu kite da lupakan..kite kan pemaaf orangnya..hihi… seronok sangat bila kita habis kuliah kat auditorium hari tuh… masa kita jalan balik..awak tibe-tibe peluk kite… tak taw kenapa, tapi.. walaupun kite terkejut time uh..kite rasa seronok sangat… macam ika kite dah balik… ika kite dah pulang.. dia dah tak g jauh-jauh agy…kite tak dapat cakap apa-apa time tu…seronok sangat…kite rasa di hargai…kite tahan air mata sampai rumsis.. sampai bilik kite terus nangis… nangis sebab gembira… ika kawan kite masih sayang kat kite…
SEM4…Kita tahu awak ada masaalah ngan kawan-kawan awak.. tapi kite tak terlibat.. kite tak pernah benci awak.. janganla anggap kite turut marah kat awak…awak tak pernah share prob awak ngan kite…btw kite faham sebab muke kite takde ciri-ciri pendengar yang setia..tapi kite tetap seorang kakak…
Lagi dasyat time nih..awak langsung tak pandang kite…kite senyum awak tak ada respon.. sedihnya…kite rasa ika kite mungkir janji… ika kite tetap pergi juga…ika kite tipu… dalam kepala awak mesti fikir yang kite benci kat awak… tak..kite tak pernah fikir begitu… hidup kite nak cari kawan.. bukan hilang kawan…
Tiap hari pergi kelas hati kite menjerit panggil awak… tapi awak tetap tak dengar… padahal awak ada kat depan je…tak jauh dari kite… tapi kite capai tetap tak sampai.. jauhnya awak pergi… kadang-kadang sampai kite penat nak kejar.. awak tetap tak toleh kite…
…lenguh nye jari kite nype…sekarang nih pukul 1.49am…29 jan 2010… kite punye mata dah blurr… air mata tak nak berhenti.. penat kite lap.. tisu pun dah habis..
…. Mungkin awak Nampak kite diam je… awak sangka kite tak menderita… kite boleh terima kalau orang lain yang buat kite begini… tapi tidak bagi seorang yang bernama Nur Syafiqah Zainal Abdin.. kite sayang kat awak sebab awak banyak tolong kite..kite respect kat awak sebab awak tak pernah mengeluh ngan kite…kalau tahu kite susah cepat je awak dah ada sebelah kite… awak orang yang banyak tolong kite..awak tak pernah mengungkit dan tak pernah keberatan.. mulut awak ringan je Tanya itu-ini.. sampai kadang-kadang kite pula yang rasa malu nak terima huluran awak…
Bagi kite.. istilah sahabat 2 xpayahla nak luahkan rasa sayang ke ape.. nak ada time susah je ke.. selalu nak menolong or something else semata2 nk tunjuk kesetiaan dalam bersahabat 2.. tp bg kite.. CUKUP SEKADAR SAHABAT 2 TAK PERNAH BETRAY KITE.. N XPERNAH BUKA AIB KITE DEPAN ORANG LAIN.. 2 erti sahabat pada pandangan hati kite…
Kite tahu mb awak sutuju ngn pndapat kite nih.. tp 2lah kite.. kite x suke de bezpren bub kite truly xpandai jge ati kawan.. tp kite x pernah betray kawan kite.. marah kite x smpai ke mane.. minum air.. sjuk r ie…(^_^)
..Until then.. kite takkan pernah berhenti stay kat sebelah awak.. biarpun awak tak sedar… kite tetap ada kat belakang awak biarpun awak menyampah… sebab apa yang kite buat ni tak cukup berbanding apa yang awak dah banyak korbankan sepanjang kite tumpang bahu awak…kite takkan pernah berubah….

Mynn1.58am,29012010
Related Posts with Thumbnails