Costumer Review



09 May 2011

selamat tinggal tanah melayu. oversea maliii.

apa kau tau pasal oversea?



ireland? czech? or london saja? ahh. pendek akal. sabah bukankah oversea juga? sarawak. even langkawi sekalipun.hahaha. putus fius.

maka lusa aku akan bertolak ke 'oversea'. selamat tinggal tanah melayu. semoga takkan melayu hilang di dunia. ops silap. aku bukan melayu. kau nak hilang tanggung sendiri.

dah tiga tahun aku merantau. hari raya pun di luar dimensi. jauh dari orbit kebiasaan aku. tradisi aku. dah puas aku makan sambal, asam pedas, lemak cili api orang semenanjung. maka aku rindu dengan soto, ambuyat dan tekuyung n kelakau masakan mak aku. prggh..aku terliur syiak.

maka ini waktunya sirih pulang ke gagang. mama, aku sudah pulang. bapa, hati2 sila sorokkan kereta anda. anak kecilmu datang meributkan suasana. [kecilkah??]

selamat tinggal tanah melayu, selamat tinggal tenuk, kacang, cedot, kasmah dan lain2 watak yang menghangatkan tiga tahun ini. jangan risau identiti sebenar anda semua selamat.



selamat tinggal juga uncle gedek, bro kun, sis dayah n lain2 blogger yang sudi bertandang. anda semua memang cool. blog ini akan bersawang perhaps dalam beberapa purnama. almaklumlah d 'oversea' sana dah guna teknologi lain. dimensi tron legacy takkan pernah menjangkau pusat magnet tanah melayu. terlalu canggih.

teristimewa buat che' nin yang jauh p kedah sana : hang kalau kawen haluu2 cheq naa.. awas hang. cheq dok piat2  telinga karang. n saya terima pesanan anda. MESSAGE DELIVERED dun worry darLa.


maka terimalah MUMUUAHHH3XXXXX dari aku. buat bekalan beberapa bulan bermula esok. jaga diri. hiasi blog anda. jangan biar bersawang takut berhantu. eh, korang dah tengok cerita senjakala tak?

ni watak utamanya bergandingan bersama zahiril. titik. sila jangan percaya. dusta semata.

9 comments:

Nurr Kasih said...

selamat balik kg..wah rindu jugak mau balik kg ba :)

Jasman said...

Seronok la balik kampung.... Dah boleh jadi peguam la ni eh? Apa-apa pun tq sudi bg komen td..

gedek! said...

Seronoknya bunyi nak balik kampung!

Sedih la pulak uncle....

Jangan berhenti berbelog, ya....

keep in touch...

(lain kali nak balik tu belanja la uncle dulu...!)

suEhyeLa said...

wlcm home my dear

si_hijau said...

haha.. min.. knape ader sensored pulax.. haha..

dayah SnoW Heuka said...

whoaaa~ suke la tuh!! na mam kuih mueh eahh meyh datang jb akak buat cookies eah x)

SaveTheWorld said...

ASLMKM..

HAAA.. HAA.. SELAMAT BALIK KG.. HAAA BALIK MAKAN SAGU LAH.. HAAA..HAA

Mawar Berduri said...

welcome home.. kampung kat bfort ka?

Izzul Amir said...

selamat bertolak ke oversea . hahahah

Related Posts with Thumbnails