Costumer Review



23 November 2010

f1 day lapor diri kat mahkamah labuan.

assalamualaikum w.b.t
ceyh...sungguh berskema..hew!!!
merujuk kepada perkara di atas... saya shaminah bte nawar no.matrik 080329 jurusan undang2 dan syariah tahun 3 dengan ini melapor dr di mahkamah sesyen/majistret labuan sebagai pelajar praktikal UCiM.
YA AMPUN CINTAAAAAAAAAAA.....
HARI PERTAMA KERJA SEMUA MEMANG SERBA TAK KENA..
balik2 betulkan tudung aisyeh...my hati is debar2 tnggu my boss where is she is a second majistret in that court.
then when my boss dtg we make a chit chat dlm stengah jam la juga.. oh god!! org mmbakut babe!! be berunai tahh kami ani..huhuhuaaa...
hari pertama juz tgok2 file...sebokkan dr...2,3 kali baca kes yang sama...paning!!!!
n 8,9 kali i tengok jam kat dinding....
masa... jam 5 la cepat!!!!!
Blogger Templates

20 November 2010

ya Allah...terima kasih kembalikan mama kami!!


hye there!!!
dah lama x on9...agak bz miahahaha...
9 hb hari 2 bergerak ke LCCT, 10 flight ke labuan.. terus naik feri ke sabah.. esoknya bergerak ke kota kinabalu untuk temankan mama pembedahan rahim..
ouchh!! hiba tiba2..uise..hihi..touchy..
memang penat...1 malam ja merasa katil n tilam..pastu baring kat lantai..huhu tp ada saya kesah??
hari pertama seronok gila rr bab asyik bercerita ngan mama n my sis..buat2 keja 'buduh' ngeeeekk...
nak di jadikan cerita u knowla kat spital x bley ada 2 orang penjaga..haha tp kitorang hentam ja.
sudahnya lepas main 'cus2' @ choose2 dy terpaksa tidur menghadap katil sebelah kunun2 menjaga makcik kat sebelah..hoho misi malam itu berjaya tapi....
esoknya saya seperti penama di atas T_T di halau keluar oleh seorang pakcik sekuriti yang sungguh gatal sekali!!!
lepas 2 kitorang turun sarapan wif my poppa... agak lama la...pas2 my sis naik ..tiba2,...
my mom hilang.... dia dah tiada kat katil...
sis terus kol... n mybe dia g scan b4 masuk bilik pembedahan...
its okay sempat lagi jumpa...
dalam hati berkata..
sejam....
my mom tak datang-datang..
2 jam... 3 jam....
hati dah rasa lain..mm jangan kata doc da bawak lari my mom b4 jumpa siblings..
mmm....
xpa kami tunggu juga mybe lama...
pas2 tiba2 kami dengar ada nurses bercerita pasal patient yang mengalami pendarahan.. sebab ketumbuhan besar sangat..
mybe amik masa yang lama...
tp my sis kata ketumbuhan mama x besar...kici  kecil ja..tapi ada 2..
walaupun buat kesimpulan 2 bukan mama aku bergerak juga g tanya nurse...
nurse kata...
puan siti asnah,.. dia pendarahan..lambat keluar..
tyme 2 aq n my sis dah abak2( hati berdegup kencang)
my sis dah berubah air muka..huhu dy sungguh senctif!!
mama pergi bertarung dengan nyawa tanpa kata2 semangat...tanpa kucupan dari anak-anak dia...
tanpa sebaris ayat dari suaminya...
tyme 2 nak mengalir air mata tapi kena kontrol bab en.bobo bersama saya!!!
hihihihi..
jam 2 lebih...akhirnya mama keluar juga..
kami terus berkejar ke ICU..
Allah..... kami semua cepat2 seka airmata... penuh wayar2..air..darah...
mama sedar...mamai2 sikit tapi kami dapat dengar dia asyik kata sakit....sakit....haus....
siapa yang sanggup dengar?
siapa yang sanggup tengok mama dalam keadaan begitu?
kami tengok bapa diam ja..
entah apa dia fikir...terkejut?
sedih?
gembira?
ya Allah.. terima kasih kerana kebalikan mama kami...




Blogger Templates

07 November 2010

wardina vs angelina jolie

maaf entry kali ini agak sensored...
tapi bukanlah bertujuan nak melukakan hati sesiapa yang 'ter'baca..
gini...
persoalan yang sekian / agak lama terngiang2 dalam pale hotak aku ni adalah...
KENAPA some1 (gadish) yang pada asalnya or normalnya...dia bertudung..tapi kat facebook ada jugak gambar yang kepala bogel...
alahaii...tersangat pening...
bukan nak marah...juz....kalau kat luar kita elok-elok pakai tudung..g pekan elok tudungnya.....
jalan2 tertutup kepalanya..tapi kat facebook?
sekejap2 ada gambar tengah kerja kenduri kendara seronok jer bagi peace kat jurukamera..
uppps!!!!
kenapa mesti begitu...
lainlah kalau awak tu memang freehair..
tader orang nak kacau laaa de..
ni kitorang sayang pada saudari yang elok menutup rambutnya...kat luar....kat dalam...
awak dah lawa tutup kat luar...napa kat facebook terbuka la pula....
sayang......
ok..entri ni tak bermaksud apa-apa..
huh!! dekat sebulan jugak baru ada kekuatan nak publish mende nih..asyik tercorok kat draft jer..huhu
ok guys.. sekadar sembang2 kosong jerr ya..
saya pun sama blogger biasa..
sekadar berkongsi apa yang ada...
p.e.a.c.e.!!!





Blogger Templates

he...gadis paling mahal kat sini!!

tidur....
makan...
tidur...
makan..
hoho dah tader kja sementara menunggu penerbangan ke sabah....
gamaknya hendak membela lemak2 yang kian menggunung
yewww!!!!!
masa tidur kitaorang adalah waktu siang..
 seronoknyer sayer tido....heeeww!!!!


this is me wif my kazen cik tom

start pukul 6-7am sampai 6-7pm
(tolak waktu smayang jerr bangon)
n waktu bangon adalah dikala malam bulan mengambang
aiyoohh..
REASON?
dear...perut ini selalu lapar di kala waktu siang yang sangat panjang...
jadi untuk sesi jimat murah..
juz invert it..
see?? agak berhasil!!!
toing3x!!
oh tuhan....
AZAB!!!

Blogger Templates

05 November 2010

Hey Betina!!! ko ingat aku takot??!!binatang!!


ko jangan berlagak sana boleh tak??ko ingat ko cun ko boley aaaa tayang kat jantan..DASAR!!!
kat tempat aq ni tak da jantan nak ko!!
sila berambus!!!
buat nyemak jerr!!
pengotor!!
ko ingat ko menggesel sana sini kitorang SUKA??
eh...setakat nak tayang mata menyala-nyala ko tu tak yahla...
tader-nya BERHARGA kalau aq jual pon!
hey betina!!!
aq saun last warning!!!
kau DENGAR baik2!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
KALAU KO BERAK KAT KORIDOR KITAORANG G AKU GORENG KO JADI KUCING PERCIK KANG..jual kat pasar malam!!HUH!!

Blogger Templates

03 November 2010

jom!! kita saling puji memuji!!

haaaaiii..salam mamai semua...
x sangka sanggup wat entry subuh2 buta...hehehehewww...
k... pagi2 nak merapu pasal satu topik...
"KORANG SUKA TAK KENA PUJI??"
hehehehe....
orang selalu kata....tak bek berharap di puji.....
t lupa diri...
jangan MINTA PUJI....
nnti kena bnci...
TAPI....
tak salah kalau sesekali kita ambil pujian 2...sebagai motivasi...
yang kita ni sebenarnya valueable...
ada yang menghargai kita..mengingati kita....
ada satu kisah....
aq admire ngan warden aq kat SMK BEAUFORT dulu...
orang law...
dia yang ajar aq pidato...bahas.. she is de one who help me out of my bengong3x attitude
oh my.... terjadi cerr bla aq tiba2 jumpa fb dy... n bermula lah sesi mesej bermesej...
SHE'S STILL 
A.W.E.S.O.M.E!! 
/
/
/
/
/
/
/
/
-



Blogger Templates

SIS CONVO VS CUTI-CUTI XAM

PALACE HOTEL!!
 oh create a sweet memory wif poppa n momma...
also my creepy sis 2 eko..hewwwww
my sis icha konvo kt putrajaya.
.
then my kazen and i pon nyebok g KL....
semasa xam okeyh..fine!! agak insist di situ...
macam biasa agak travel bila bas sepatutnya bertolak pukul 12.45 tapi delay pukul 2.15...
dan semasa proses menunggu????
bila dah gerak...sampai bukit jalil terpaksa pula bersesak dengan penyokong2 kelantan dan negeri 9..aihhhh
apabila 'ekau' bertemu 'goyak'
haru biru macam dalam fifa WORLD cup
muka penuh conteng2..bagus2...suasana baru..sebab kat sabah tak pernah tengok suasana begini..hew!!!
seterusnya bergerak ke KL sentral n meet my momma kat sana..
then terus bergerak ke masjid jamek untuk misi pencarian hotel...
citin hotel penuh...skyblue bilik kecik...swiss tader karen...then..juz tinggal palace hotel..but u knowla dat place..mahal nk mampos..
btw dah xlarat nak jalan jauh2...kitorang pon redah jer..
tempah bilik family..
tp rezeki kitorang dapat SUITE
dengan harga yg sama..
Alhamdulillah..
sungguh selesa!!!



lepas bercanda ria wif my sis n kajen..masing2 dah beli idaman hati...
malam pun tiba untuk sesi bicara hati...
EWAHHH!!!!
CONGRATE my sis!!
mumuaahh2!!!
::TUAN PUNYA BLOG::
Blogger Templates



Related Posts with Thumbnails