Costumer Review



22 February 2011

contengan kakiLima

kawan dekat uitm kota kinabalu beg me untuk kembali menulis. Thats mean berkarya. Huh Dah sejak sedekad lamanya aku biarkan otak ini tumpul plus hilang mood dan semangat untuk kembali menulis. Ada competition katanya.

'aku tahu kau kaku dalam berbicara, maka aku biarkan jari kau menulis untuk melontar kata.'


huh! manis sungguh bicara gadis itu. Ah! si gadis. Muka ala2 trasher macam aku x akan pandai berjiwang dan berbahasa indah. Bahasa kaku dan versi 'alah ikut rentak aku sukahati aku' dah menghitam melegam dalam jiwa aku yang xpernah nak reti nak susun ayat2 berbunga macam lagu middle of the road-soley soley yang buat orang rasa nak putus usus ketawa tengok abi hurairah dan usop menari lenggok ala emak kahwenkan haku. 27 submit, dan aku hanya baru menapak ke step trailer. Mati ayat.

'Jika ada 24 jam lagi masa untuk berfikir, bagaimana kalau masa 'kita' terhenti di jam 23?'


 oh bulan..enggan melayan diriku lagi. terasa nak terjun ke laut sebab tensen bila agaknya bulan lham plus idea nak jatuh ke riba macam buah tembikai tergolek.

this the author - contengan kakiLima.

9 comments:

Pistachio said...

contengan kaki lima.. jom main teng teng..!

::FAIZ FARISH:: said...

conteng dinding.. hehehehe

ainin :) said...

'Jika ada 24 jam lagi masa untuk berfikir, bagaimana kalau masa 'kita' terhenti di jam 23?'

hm sgt mendalam. suka bca belog chamyn kuwuss ! :)

dayah SnoW Heuka said...

hahah adik solay2.. :P... adik jgn tensi2 keyh ^^ tc wehehe :D

Kakzakie said...

Hidup kena teruskan juga selagi nadi bergerak. Walau tak cukup 24 jam tetap putaran itu menjadi 24 juga.

peGuaM_BiSaYa said...

kacang: lu dtg blog gua la.. wa buatkan petak..huuu

peGuaM_BiSaYa said...

enin:np dah lama x updte blog?

peGuaM_BiSaYa said...

sis dyh:x tensi dah sis dtg jenguuk blog.. :)

peGuaM_BiSaYa said...

kakzakie: benar.. berusaha utk jd manusia selagi waktu masih berputar.

Related Posts with Thumbnails